fbpx
English flag

Staff speaks English!

Lepotni strokovnjaki za tvoj ikonični videz!

NAROČANJE NA PEDIKURO
Pedikura - Iconic Studio; namakanje nog
Pedikura - Iconic Studio
Pedikura Iconic Studio - urejanje obnohtne kožice in obnohtnih kanalov
Masaža stopal ob koncu medicinske pedikure
Permanentno lakiranje na nogah - Iconic Studio
Permanentno lakiranje nohtov na nogah v mornarsko modri barvi.

PEDIKURA - kozmetično urejanje stopal

Najboljši vodnik po pedikuri: postopek in prednosti

Pedikura je priljubljena kozmetična nega, namenjena negi stopal in nohtov na nogah, ki zagotavlja tako estetske kot zdravstvene koristi. Ne glede na to, ali se želite razvajati ali ohraniti zdravje svojih nog, lahko razumevanje postopka pedikure izboljša vašo izkušnjo in zagotovi, da  boste kar najbolje izkoristili ta sproščujoč tretma.

Kaj je pedikura?

Pedikura vključuje več korakov, ki delujejo skupaj za čiščenje, luščenje in polepšanje stopal in nohtov na nogah. Ta tretma ne samo, da so vaša stopala videti uglajena in privlačna, ampak pomaga tudi pri preprečevanju različnih težav s stopali, kot so vraščeni nohti in otiščanci (v kolikor nastopijo te težave, potem govorimo o medicinski pedikuri). Tukaj je podroben pogled na postopek pedikure.

Postopek pedikure

1. Namakanje stopal:
Prvi korak pri pedikuri je namakanje stopal v topli vodi. Ta korak je bistvenega pomena, saj zmehča kožo in nohte, zato so naslednji koraki učinkovitejši. Voda pogosto vsebuje pomirjujoče sestavine, kot so Epsom soli, eterična olja ali kopalne bombe, ki pomagajo sprostiti stopala in jih pripraviti na naslednje korake tako v pedikuri kot v vsakdanjem življenju.

2. Piling:
Po namakanju stopal naredimo piling, da odstranimo odmrle kožne delce. V salonu to delamo s profesionalnim pilingom za noge, ki vsebuje eterična olja, ki hkrati poženejo cirkulacijo in poživijo stopala ter njihovo počutje.. Piling je ključnega pomena za glajenje hrapavih predelov, zlasti na petah, poleg tega pa izboljša prekrvavitev.

3. Nega obnohtne kožice:
Nato obnohtno kožico potisnemo nazaj in po potrebi obrežemo, na koncu jo tudi strojno obdelamo (videz popolnega nohta). Nega obnohtne kožice je pomembna, saj preprečuje nastajanje tako imenovanih visečih nohtov in ohranja nohtno posteljico zdravo. 

4. Striženje in oblikovanje nohtov:
Nohte na nogah nato pristrižemo na želeno dolžino in strojno oblikujemo. V Iconic Studiu uporabljamo naprave, ki vsebujejo mokro pršenje; to je za stranko zelo udobno saj ne občuti prevelikega trenja na nohtni plošči. Pravilno striženje nohtov je bistvenega pomena za preprečevanje vraščenih nohtov, ki so lahko boleči in vodijo do okužb. Nohti so običajno oblikovani naravnost z rahlo zaobljenimi robovi za čist in urejen videz.

5. Masaža stopal:
Eden najbolj sproščujočih delov pedikure je masaža stopal. Pediker/podolog z losjonom ali oljem zmasira stopala in spodnji del nog, kar pripomore k razbremenitvi napetosti in izboljšanju cirkulacije. Ta korak ni le odličen občutek, ampak tudi spodbuja splošno zdravje stopal s povečanjem pretoka krvi.

6. Vlaženje:
Po masaži se na stopala nanese vlažilna krema. Ta korak pomaga ohranjati kožo mehko in navlaženo. V nekaterih primerih se za globlje vlaženje in hranjenje uporablja vlažilna maska ali tretma s parafinskim voskom.

7. Lakiranje nohtov:
Zadnji korak je lakiranje nohtov na nogah. Najprej se nanese podlak za zaščito nohtov, nato pa ena ali več plasti barvnega laka. Postopek se zaključi z nadlakom, ki zaščiti barvni del in doda sijaj. Nekateri se odločijo za gel lak7permanentno lakiranje, ki je obstojnejši in je odporen na krušenje. V Iconic Studio uporabljamo samo permanentne lake. v kolikor stranka želi imeti izključno navadni lak, potem ga mora prinesti s seboj.

Postopek pedikure

Redna pedikura ponuja številne prednosti poleg estetskih izboljšav:

– Izboljšano zdravje stopal: Pedikura z rednim striženjem in čiščenjem nohtov na nogah pomaga preprečiti običajne težave s stopali, kot so glivične okužbe in vraščeni nohti.
– Izboljšana cirkulacija: masažna komponenta pedikure spodbuja pretok krvi, kar lahko zmanjša bolečino in otekanje stopal in spodnjih nog.
– Lajšanje stresa: Sproščujoča narava pedikure zagotavlja odličen način za zmanjšanje stresa in spodbuja duševno dobro počutje.
– Mehkejša, bolj gladka koža: piling in vlažilni tretmaji naredijo stopala mehka in gladka ter zmanjšajo nabiranje trde, hrapave kože.

Vključitev redne pedikure v vašo rutino samooskrbe lahko znatno koristi zdravju vaših stopal in splošnemu dobremu počutju. Ne glede na to, ali se odločite za obisk profesionalnega salona ali za pedikuro doma, upoštevanje pravilnih korakov zagotavlja, da bodo vaša stopala ostala zdrava, lepa in negovana. Ne pozabite, da sta ključ do odlične pedikure doslednost in pravilna tehnika, ki zagotavljata, da bodo vaša stopala vedno videti najboljše.