fbpx
English flag

Staff speaks English!

Lepotni strokovnjaki za tvoj ikonični videz!

Namakanje nog pedikura

OSNOVNA PEDIKURA

Pedikura je priljubljen in popustljiv lepotni tretma, ki se osredotoča na nego in razvajanje stopal in nohtov na nogah. Ne ponuja le kozmetičnih koristi, ampak tudi spodbuja sprostitev in splošno zdravje stopal. V tem članku bomo raziskali temeljne vidike osnovne pedikure, korake, ki jih vključuje, in prednosti, ki jih ponuja.

Postopek osnovne pedikure

1. korak: Namakanje

Tretma se običajno začne s pomirjujočim namakanjem stopal v topli vodi z milom. Ta korak pomaga zmehčati kožo in nohte, kar olajša delo z njimi.

2. korak: Striženje in oblikovanje nohtov

Po namakanju bo podlog/pediker skrbno pristrigel in oblikoval nohte na nogah. To pomaga preprečevati vraščanje nohtov na nogi in spodbuja urejen in enoten videz.

Medicinska osnovna pedikura

3. korak: Nega obnohtne kožice:

Obnohtno kožico, ki obdaja nohte na nogah, nežno potisnemo nazaj in po potrebi pristrižemo. Pravilna nega obnohtne kožice pomaga ohranjati zdravo rast nohtov.

4. korak: Piling (dodatna možnost na željo stranke)

Piling stopal se izvaja za odstranjevanje odmrlih kožnih celic in žuljev s podplatov. Ta korak ne izboljša le videza stopal, ampak jih tudi naredi mehke in osvežene.

5. korak: Masaža

Eden najbolj prijetnih vidikov pedikure je masaža stopal in meč. Pomirjujoča masaža z vlažilnim losjonom ali oljem pomaga sprostiti mišice, izboljšati prekrvavitev in ublaži stres.

Masaža stopal ob koncu medicinske pedikure

6. korak: Vlaženje

Hidracija je nujna za ohranjanje zdrave kože. Na stopala in spodnji del nog se nanese vlažilni losjon ali krema, da koža ostane mehka in prožna.

7. korak: Lakiranje nohtov

Po želji bo podolog/pediker na nohte na nogah nanesel lak. Ta korak vključuje podlak, izbrano barvo in nadlak za dodaten sijaj in obstojnost.

Po želji se lahko izbere tudi permanentni lak, ki zdrži vse do enega meseca. Doda pa se lahko tudi dodatke kot so okrasni kamenčki v različnih odtenkih.