fbpx
English flag

Staff speaks English!

Lepotni strokovnjaki za tvoj ikonični videz!

Nohtna protetika

NOHTNA PROTETIKA

Nohti so majhen, a pomemben del našega telesa, saj ne služijo le kot zaščitna plast za prste na nogah, ampak tudi kot platno za samoizražanje in osebno urejenost. Na žalost veliko posameznikov trpi zaradi težav, povezanih z nohti, kot so glivične okužbe, poškodbe ali prirojene nepravilnosti, ki lahko pomembno vplivajo na njihovo kakovost življenja. Nohtna protetika stopal je v takih primerih izjemna rešitev, tako z medicinskega kot estetskega vidika.

Nohtna protetika pomeni storitev vgradnje umetne nohtne plošče, ker je prišlo do mehanske poškodbe nohta oz. gre za bolezen nohtov.

Nohtna protetika palca na nogi v Iconic Studio

Nohtna protetika, imenovana tudi rekonstrukcija ali obnova nohtov, je razmeroma sodobna rešitev za vse, ki se ukvarjajo z različnimi težavami, povezanimi z nohti. Zagotavljajo funkcionalne in estetske prednosti, izboljšajo videz in splošno zdravje nohtov na nogah.

RAZLOGI ZA NOHTNO PROTETIKO

  • Glivične okužbe, kot je onihomikoza, so pogoste pri nohtih na nogah. Nohtna protetika lahko pomaga pokriti in zaščititi prizadeti noht ter preprečiti nadaljnje širjenje okužbe in hkrati omogočiti lokalno zdravljenje.
Nohtna protetika palca je predvsem primerna iz vidika esttskega videza. Na preostanek nohtne plošče se oblikuje masa po izgledu in obliki istega prsta na drugi nogi.
  • Poškodbe: Nesreče, športne poškodbe ali celo neprimerni čevlji lahko poškodujejo nohte na nogah. Protetika ponuja način za povrnitev videza nohtov, zagotavlja občutek normalnosti in pomaga pri zaščiti nohtne posteljice.   
  • Prirojene nepravilnosti: Nekateri posamezniki se rodijo z nepravilno oblikovanimi ali manjkajočimi nohti na nogah. Protetiko lahko izdelamo po meri tako, da ustreza videzu zdravega nohta.

ESTETSKE PREDNOSTI

  • Povečanje zaupanja: Nohtna protetika pomaga ljudem povrniti zaupanje z izboljšanjem videza njihovih nohtov na nogah, kar jim omogoča, da brez oklevanja nosijo čevlje z odprtimi prsti.
  • Osebna nega: pacienti lahko lakirajo, strižejo in negujejo svoje protetične nohte tako kot naravne nohte, s čimer izboljšajo svojo samozavest in splošno dobro počutje.
Nohtna protetika obeh palcev na nogi

POSTOPEK NOHTNE PROTETIKE

Pridobivanje nohtne protetike je večstopenjski postopek, ki običajno vključuje pooblaščenega pediatra ali nohtnega tehnika. Tu je splošen pregled postopka:

  • Posvetovanje: Postopek se začne s posvetovanjem, kjer stranka razpravlja o svojih skrbeh in željah s specialistom. Specialist bo ocenil stanje nohtov in najboljši pristop k reševanju težave.
  • Priprava: Po potrebi poškodovan ali prizadet noht strižemo in očistimo ter odstranimo morebitne ostanke ali okužbe. To zagotavlja zdravo osnovo za protetično aplikacijo.
  • Protetični noht se izdela po meri in se ujema z velikostjo, obliko in barvo pacientovih naravnih nohtov. Nato se nanese s posebnim lepilom. Po namestitvi se protetika oblikuje in polira, da doseže naraven videz.
  • Vzdrževanje: stranke prejmejo navodila, kako skrbeti za svoje protetične nohte, vključno s čiščenjem, striženjem in nanosom lokalnih zdravil, če je potrebno.
Nohtna protetika z barvnim lakom

ZAKLJUČEK

Nohtna protetika za stopala se je izkazala kot revolucionarna rešitev za posameznike, ki se soočajo s težavami, povezanimi z nohti. Ponujajo tako medicinske kot estetske prednosti, ljudem pomagajo povrniti samozavest in zaščititi njihove nohtne posteljice. Postopek pridobivanja protetike je enostaven, rezultati pa so lahko resnično transformativni in izboljšajo splošno kakovost življenja tistih, ki se odločijo za to inovativno rešitev. Ne glede na to, ali obravnavamo glivične okužbe, poškodbe ali prirojene nepravilnosti, je nohtna protetika dokaz mešanja umetnosti in znanosti na področju pediatrije.