fbpx
English flag

Staff speaks English!

Lepotni strokovnjaki za tvoj ikonični videz!

Medicinska pedikura - odstranjevanje kurjega očesa s skalpelom

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura je specializirana nega stopal, ki se izvaja s ciljem zdravljenja in preprečevanja različnih dermatoloških, ortopedskih in drugih bolezenskih stanj stopal. Ta oblika pedikure se izvaja s strani izkušenega podologa ali kozmetičarke.

Namen medicinske pedikure je zagotoviti optimalno zdravje in dobro počutje stopal, ter preprečiti morebitne zaplete. Pri medicinski pedikuri se uporablja sterilna oprema, ki preprečuje okužbe in druge težave. Poleg tega se podolog/kozmetičarka osredotoča na individualne potrebe vsake stranke in uporablja specializirane izdelke, ki so primerni za različne težave stopal.


Vraščen noht na stopalu
Za koga je primerna medicinska pedikura? 

Medicinska pedikura je primerna za ljudi z različnimi stopalnimi težavami, kot so:

  • Otiščanci
  • Kurja očesa
  • Glivice
  • Vraščeni nohti
  • Suha koža in razpoke na petah
  • Deformacije stopal
  • Bolečine v stopalih

Naše osebje ima več kot 20 let izkušenj . Tukaj si lahko ogledate njihove izkušnje iz sveta podologije.

Ekstra zahtevna medicinska pedikura
Kako poteka medicinska pedikura?

Od običajne kozmetične pedikure predvsem kdo jo izvaja, s katerimi instrumenti in kakšno opremo ima pri tem salon.

Medicinska pedikura pa se tudi razlikuje od estetske pedikure predvsem v tem, kakšne so težave na stopalih. Pri estetski pedikuri gre predvsem za lepšanje videza nog (odstranjevanje trde kože, ureditev obnohtne kožice in nohtov ter na koncu še morebitno lakiranje nohtov).

 Pred začetkom pedikure podolog/pediker oceni stopala in se posvetuje s pacientom o njegovih težavah in individualnih potrebah stopal. Potem se stopala namaka v topli kopeli, očisti, zgladi kožo in nohte, odstranijo se otiščanci in kurja očesa, ter se zdravi vnetja nohtov in glivic. Pri posebej težavnih primerih se lahko uporabljajo posebni medicinski pripomočki, kot so posebni noži za odstranjevanje trde kože ali nohtov.

 

Avtoklav medicinska sterilizacija je najboljša metoda za 100% uničenje bakterij na orodju, ki s euporablja pri medicinski pedikuri in drugih lepotnih tretmajih.
Pozorni bodite na to kako salon izvaja sterilizacijo orodja!

Pri medicinski pedikuri je velika pozornost namenjena tudi higieni in sterilnosti. Oprema se sterilizira med vsako uporabo, da se prepreči širjenje okužb (glivic). V našem Studiu Iconic se sterilizacija opravlja na najvišjem nivoju. Za sterilizacijo uporabljamo avtoklav (medicinska-najvišja raven sterilizacije). Poleg tega se uporabljajo tudi dezinfekcijska sredstva in drugi pripomočki, ki zagotavljajo varnost in učinkovitost pedikure.

Zaključek

Medicinska pedikura je odlična izbira za vse, ki imajo težave s stopali ali pa želijo preprečiti njihov nastanek. Gre za specializirano obliko pedikure, ki je namenjena zdravljenju in preprečevanju različnih bolezenskih stanj stopal. Medicinska pedikura je varen in učinkovit način za vzdrževanje zdravja in dobrega počutja stopal.

Naroči se na medicinsko pedikuro