fbpx
English flag

Staff speaks English!

Lepotni strokovnjaki za tvoj ikonični videz!

Obnovitvena laminacija po dveh mesecih od prvega tretmaja je zelo priporočljiva, saj se dlake postavijo nazaj v svojo prvotno naravno obliko (ožji obrvni lok).

Laminacija kot alternativa mikrobladingu obrvi

Laminacija je kot nekakšna trajna obrvi.

Pravijo, da obrvi uokvirjajo obraz in na našo srečo se nam ni več treba zanašati na topo pinceto in grozen vid, da bi svoje obrvi spremenili v umetnine, ki uokvirjajo obraz. Zdaj obstaja veliko inovativnih tretmajev, ki ponujajo striženje, urejanje in preoblikovanje naših obrvi. Ena novejših in vedno bolj priljubljenih tretmajev se imenuje laminacija obrvi.

Morda ste opazili slike polnih, zalizanih obrvi z visokim sijajem, ki prevzamejo vašo stran »Zate« na Instagramu in TikToku. No, to je laminacija obrvi. Laminacija obrvi ima gladilni učinek in jih hkrati fiksira, saj uporablja kemikalije za poltrajno nastavitev dlačic obrvi v navpični smeri, zaradi česar so le te videti polnejše.

Zaradi tega postopka ljudje laminacijo obrvi imenujejo tudi trajna obrvi. Čeprav gre v tem primeru namesto za dodajanje kodrov ali valov le za ravnanje las. V bistvu, če vaše dlake vedno rastejo v neukrotljivi smeri, imate vrzeli ali ste bili žrtev obdobja prekomernega puljenja, potem laminiranje obrvi pomaga rešiti to težavo.

Laminacijski losijon za obrvi dlake zmehča do te mere, da jih lahko popolnoma fiksiramo in oblikujemo tako kot želimo.

Kaj je laminacija obrvi?

Laminacija obrvi je v bistvu tretma za teksturiranje dlak na obrvi. Nanaša se na postopek, pri katerem strokovnjak za obrvi “zmehča lasni mešiček” s pomočjo kemične raztopine in ga nato preoblikuje ali nastavi v bolj prefinjeno, dvignjeno, bolj gladko obliko. Rezultat? Popolno brušene obrvi, ki dajejo polnejši, enotnejši in definiran videz.

Kakšne so prednosti laminacije?

Glavna prednost laminiranih obrvi je seveda njihov videz. Ko so obrvi pravilno narejene, bodo imela bolj estetsko prijetno obliko, obrvi pa bodo videti polnejše in bolj dvignjene. Poleg glajenja dlačic lahko med laminacijo tudi nekoliko preoblikujemo obrvi; na primer dvig loka ali spuščanje repa, da dobimo želeno obliko.

Za razliko od drugih tretmajev obrvi, vključno z mikrobladingom, je ta tretma neinvaziven in ni trajen, zaradi česar je odlična možnost za veliko ljudi, ki se ne želijo zavezati drugim storitvam obrvi.

Ne samo, da izgledajo odlično po laminaciji, ampak jih je tudi lažje upravljati. Če so bile dlake prej neukrotljive, jih bo lažje urediti v gladki obliki. Ko dlake ležijo v navpični smeri obrvnega loka, izgledajo kot profesionalno skrtačene v vrsti. 

Previous slide
Next slide

Postopek laminacije

Ena od glavnih prednosti laminacije je, da traja do osem tednov, kar pomeni, da vsako jutro ni mrzličnega ščetkanja obrvi in nastavljanja gela; kar omogoča manjšo dnevno rutino vzdrževanja.. Spodaj je opisan postopek laminacije obrvi:

1. Priprava: Pred začetkom postopka laminacije obrvi je pomembno, da se kožo okoli obrvi temeljito očisti ter odstrani vse sledi ličil, masti in umazanije. Nato kozmetičarka lahko začne z oblikovanjem obrvi, pri čemer uporabi pinceto in vosek, ki je nežen in se uporablja namensko za odstranitev dlačic na obrazu.

2. Nanašanje sredstva za laminacijo: Nato se nanese posebno sredstvo za laminacijo obrvi, ki ga je treba nanesti s čopičem. Sredstvo se nanaša v smeri rasti obrvi, in sicer od korena do konice. Pomembno je, da sredstvo nanašate natančno in enakomerno, da se obrvi enakomerno dvignejo in imajo enak volumen.

3. Oblikovanje obrvi: Ko je sredstvo za laminacijo naneseno, morate obrvi oblikovati v želeno obliko. To lahko storite s pinceto ali nitko. Oblikovanje obrvi je pomembno, saj bodo vaše obrvi po laminaciji videti bolj polne in urejene.

4. Dviganje obrvi: Po oblikovanju obrvi se nanese drugo sredstvo, ki dvigne in utrdi obrvi. Ta postopek bo vaše obrvi ohranil v dvignjenem položaju, kar bo pomagalo, da bodo videti bolj polne in privlačne. Sredstvo se nanaša s čopičem in se mora enakomerno porazdeliti po celotni dolžini obrvi.

5. Barvanje obrvi: Po utrjevalcu obrvi sledi barvanje obrvi. Barva se nameša tako, da je primerna za stranko. Barva obrvi se mora prilegati obliki obraza in seveda barvi las.

5. Fiksiranje: Po nanosu sredstva za dviganje obrvi je potrebno počakati nekaj časa, da se sredstvo utrdi. Ko se sredstvo utrdi, se nanese poseben fiksativ, ki fiksira obrvi v želenem položaju. Fiksativ se nanese s čopičem in se enakomerno porazdeli po celotni dolžini obrvi.

6. Zaključek: Ko je fiksativ nanesen, je postopek laminacije obrvi končan. Obrvi so videti bolj polne, voluminozne in urejene. Preden stranka zapusti salon, jo opozorite, da ne sme mokriti obrvi 24 ur po postopku, saj to lahko zmanjša učinek laminacije.

To so osnovni koraki postopka laminacije obrvi. Pomembno je, da postopek izvedete natančno in enakomerno, da bodo obrvi videti naravne in urejene.