fbpx
English flag

Staff speaks English!

Lepotni strokovnjaki za tvoj ikonični videz!

Dnevna nega stopal in umivanje

Dnevna nega stopal

Dnevna nega stopal je izjemno pomembna za ohranjanje njihovega zdravja in preprečevanje različnih bolezni. Stopala so eden najbolj obremenjenih delov telesa, saj nosijo težo našega telesa in nas premikajo po vsem svetu. V tem članku bomo pregledali nekaj koristnih preventivnih ukrepov in nasvetov za vsakodnevno nego stopal.

  1. Redno umivanje stopal

Redno umivanje stopal z mlačno vodo in milom je ključno za odstranjevanje umazanije, bakterij in drugih nečistoč, ki se lahko nabirajo na koži in povzročajo različne težave. Pri tem je pomembno, da stopala temeljito posušite, preden obujete nogavice in obutev, da preprečite razvoj glivic in drugih okužb.

Nega nohtov in pravilno striženje
  1. Uporaba primernih čevljev

Izbira primernih čevljev je ključna za ohranjanje zdravih stopal. Izogibajte se čevljem, ki so preozki, pretesni ali previsoki. Namesto tega izberite čevlje, ki so udobni, zračni in podpirajo vaše stopalo. Če nosite čevlje, ki vas tiščijo ali drgnejo, lahko to povzroči žulje, kurje oči ali druge težave. Naravni materiali kot so usnje, kjer koža diha, je bistvenega pomena za vaše stopalo. 

  1. Nega nohtov

Nega nohtov je pomemben del vsakodnevne nege stopal. Redno obrezovanje nohtov na pravi način lahko prepreči vraščanje nohtov in druge težave. Pri tem je pomembno, da nohte režete naravnost in ne prekratko, da preprečite vraščanje. Če imate težave z vraščenimi nohti ali drugimi težavami, se posvetujte z zdravnikom ali pedikerjem.

Glivični noht na palcu
  1. Masaža stopal

Redna masaža stopal lahko pomaga pri sprostitvi napetosti in izboljšanju prekrvavitve. To lahko pomaga preprečiti bolečine in težave, povezane z nogami, kot so krči, otekanje in vnetje. Masažo stopal lahko izvajate sami doma ali pa se odločite za obisk specialista za masažo stopal.

  1. Preprečevanje glivic in drugih okužb

Glivice in druge okužbe se lahko hitro razširijo na stopala, zato je pomembno, da sprejmete preventivne ukrepe za preprečevanje njihovega razvoja. Nosite čiste nogavice vsak dan in se izogibajte deljenju čevljev z drugimi ljudmi. Prav tako poskrbite, da bodo vaša stopala suha med prsti. Ko ste na kopališčih, kopalnicah in tuših poskrbite za dezinfekcijo nog preden si obujete nogavice. 

Naroči se na medicinsko pedikuro