fbpx
English flag

Staff speaks English!

Lepotni strokovnjaki za tvoj ikonični videz!

Medicinska pedikura - odstranjevanje kurjega očesa s skalpelom

MEDICINSKA PEDIKURA

Medicinska pedikura je specializirana nega stopal, ki jo izvajajo usposobljeni strokovnjaki, običajno pedikurerji/podologi ali pooblaščeni medicinski tehniki. Za razliko od standardne pedikure, ki jo ponujajo kozmetični saloni, medicinska pedikura združuje elemente zdravja stopal in estetike, s prvim poudarkom na reševanju različnih zdravstvenih težav, povezanih s stopali in nohti.

Medicinska pedikura traja ponavadi dlje kot osnovna oziroma spa pedikura, saj zajema določene probleme na stopalih (kurje oko, otiščanec, ragade, vraščen noht, glivice,..). Čas izvajanja medicinske pedikure je med 45 minut in lahko celo do 90 minut. Odvisno od problemov na stopalih.

Namakanje nog pedikura

POSTOPEK MEDICINSKE PEDIKURE

1. korak: Pregled stopala

Na začetku vam bo podolog/pediker temeljito pregledal stopala. To nam bo omogočilo, da natančno določimo kakršna koli stanja stopal, ki so morda v zgodnjih fazah, kot so glivične okužbe, bradavice in otiščanci, ter ostali problemi na stopalih. Pediker vas bo morda vprašal, ali imate trenutno kakšno osnovno bolezen stopala

2. korak: Sterilizacija in namakanje stopal

Zagotavljanje ustrezne higiene in obvladovanje okužb je najpomembnejše. Vsi pripomočki in oprema, ki se uporabljajo med posegom, so skrbno očiščeni in sterilizirani, da se prepreči širjenje okužb. pri nas uporabljamo najvišji nivo sterilizacije; avtoklav – imamo nično toleranco do mikrobov.

3. korak: Namakanje stopal

Podobno kot pri tradicionalni pedikuri so vaša stopala namočena v toplo vodo z milom, da se koža in nohti zmehčajo, kar olajša delo z njimi.

4. korak: Odstranjevanje trde kože, otiščancev in kurjih očes

V tej fazi se odstrani odvečna trda koža na podlatih, sanira kurja očesa in odstrani otiščance. Lahko se naredi na željo stranke tudi piling stopal, se uporablja za odstranjevanje odmrlih kožnih celic, kar spodbuja bolj gladko in bolj zdravo kožo.

5. korak: Striženje in oblikovanje nohtov

Podolog/pediker vam bo skrbno pristrigel in oblikoval nohte na nogah. Ta korak pomaga preprečiti vraščanje nohtov na nogi in poskrbi za urejen videz.

Nohtna protetika obeh palcev na nogi

6. korak: Striženje obnohtne kožice

Obnohtno kožico okoli nohtov na nogah nežno potisnete nazaj in po potrebi obrežete, da ohranite zdravo rast nohtov.

7. korak: Reševanje specifičnih problemov (nohtna protetika, sponka)

Glivice lahko ponavadi v kolikor jih ne tretiramo s priporočenimi izdelki in izvajamo redno medicinsko pedkuro; skazijo in “pojedo” nohtno ploščo. To pa seveda ni zdravo niti ne daje lep videz stopalu. V tem primeru se priporoča nohtna protetika, ki daje nohtom povsem naraven videz. 

Problematični so tudi vraščeni nohti, ki se jih namesti na problematično vraščen noht. S tem se usmerja noht v bolj zdravo rast in se tako ne zažira v obnohtno kožo. Sponko za vraščen noht se večkrat prestavi, da se doseže maksimalno zdravo rast nohta. 

V tej fazi se tudi svetuje določene ortopedske pripomočke, ki lahko pripomorejo k boljši hoji in manjšim problemom stopal (pritiski, bolečine, deformacije).

Masaža stopal ob koncu medicinske pedikure

8. korak: Masaža in vlaženje

Terapevtska masaža stopal in meč je pogosto vrhunec medicinske pedikure. Pomaga pri izboljšanju cirkulacije, sproščanju mišic in lajšanju stresa.

9. korak: Svetovanje in uporaba izdelkov za nego stopal

Podolog/pediker lahko zagotovi smernice o pravilni praksi nege stopal, vključno z izbiro ustrezne obutve in higienskih rutin za ohranjanje zdravih stopal med obiski. Zelo pomembno je tudi vlaženje stopal. S pravilno izbiro kreme za stopala lahko bistveno izboljšate stanje vaših stopal.

20 let zlatih izkušenj s stopali Vam zagotavlja ob našem obisku več kot profesionalno in brezskrbno reševanje problemov na vaših stopalih!